wiki:Documentatie/Gebruiker/Controlelijsten

Controlelijsten

Er zijn drie lijstenschermen in OpenAC: de Werklijsten wijzen op plaatsen waar de dossiergegevens (nog) niet volledig zijn; de Planlijsten richten zich op de toekomst, op afspraken en uitnodigingen en correspondentie; de Controlelijsten hebben vooral te maken met de controles die plaatsvinden voor het factureren.

Het scherm Controlelijsten is een scherm vol lijsten. De eerste lijst in dit scherm bevat een overzicht van alle controles en signaleringen in OpenAC. Deze lijst is ingebouwd ter ondersteuning van het afleggen van verantwoording bij de externe controle. De lijst bevat de volgende kolommen:

  • Controle - dit is de identificatie van de controle of signalering;
  • Lijst - als dit 'ja' is dan is het resultaat van deze controle als aparte controlelijst in te zien;
  • Check - geeft aan om welk type controle het gaat: veld, eind of model. Een veldcontrole is een controle die op een enkel veld wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld de geldigheid van een e-mailadres. Een eindcontrole is een controle die bij het opslaan van een scherm wordt uitgevoerd. Deze controle voert bij opslaan alle relevante veld- en modelcontroles uit. Een modelcontrole is een controle van een enkel model, bijvoorbeel model Patient;
  • Omschrijving - de omschrijving van de controle of signalering.

Deze lijst is altijd volledig omdat hij bij het starten van OpenAC uit de broncode wordt gegenereerd.

De overige lijsten in dit scherm zijn afhankelijk van de functionaliteit die in OpenAC op het AC is ingeschakeld. Doel van de controlelijsten is het nalopen van registraties die niet correct of niet volledig zijn gevoerd, maar die mogen worden 'uitgesteld' (oranje bolletje).

Voorbeelden van controles zijn: onvolledige adresgegevens, dubbel ingevoerde dossiers, wel een hoortoestelrecept gemaakt maar niet de bijbehorende verrichting ingevuld, etc.

De lijsten in OpenAC worden door de ontwikkelaars van OpenAC zo scherp mogelijk ingesteld. Hiermee bedoelen we dat we proberen zoveel mogelijk de volgende regels in acht te nemen:

  • In de werklijsten moeten alleen meldingen staan waaraan iets is te doen. Immers, het idee van een werklijst is dat deze continue wordt weggewerkt. Voorbeeld van een melding waaraan niets meer is te doen is een melding die betrekking heeft op bezoeken waarover al is gefactureerd. De gegevens met betrekking tot deze bezoeken kunnen niet meer worden gewijzigd.
  • Sommige signaleringen zijn verplicht voor het afsluiten van een zorgtraject. Er verschijnt een rood bolletje en er kan niet worden afgesloten voordat de gegevens zijn gecorrigeerd. In dat geval worden eenmaal gefactureerde trajecten niet meer opgenomen in de werklijst.

Signaleringen

Signaleringen in OpenAC komen voor in verschillende vormen:

  • Veldsignalering: een invoerveld in dossier, relaties etc. wordt oranje om aan te geven dat de ingevulde waarde niet goed is, het veld niet leeg mag blijven etc. Oranje betekent dat wel mag worden opgeslagen, maar later nog een correctie moet worden gevoerd. Vaak wordt bij een oranje melding het betreffende dossier in een werk- of controlelijst geplaatst. Als een veld rood wordt in plaats van oranje mag niet worden opgeslagen voordat de gegevens zijn gecorrigeerd.
  • Signalering bij opslaan: op het moment dat een dossier of relatie wordt opgeslagen, verschijnt een pop-up met oranje en rode bolletjes. Ook hier betekent rood dat niet mag worden opgeslagen, oranje is slechts een waarschuwing. Het verdient aanbeveling ook bij oranje bolletjes meteen actie te ondernemen. Soms is dat niet mogelijk, omdat je niet gerechtigd bent de gegevens te wijzigen waar de melding betrekking op heeft.
  • Signaleringen die alleen bestaan in de vorm van een werk- of controlelijst.

TODO: aangeven waar je kan zien welke signaleringen bij welk van deze drie groepjes horen
TODO: aangeven dat deze lijst helemaal los staat van de andere werk- en controlelijsten

Last modified 8 years ago Last modified on Jun 20, 2016 2:54:57 PM

Attachments (1)

Download all attachments as: .zip