wiki:Documentatie/Beheerder/Modules/Tickets

Tickets

Normaal gesproken mogen alle OpenAC gebruikers tickets aanmaken (vanuit het menu Help -> Ticket Aanmaken). Als een ticket op die manier wordt gemaakt, dan kunnen ook eenvoudig een screenshot en de sessie-log meegestuurd worden. Dit is heel handig bij het debuggen van het probleem.

Sommige ACs willen beperken hoe het tickets-systeem van OpenAC wordt gebruikt. Bijvoorbeeld dat tickets alleen gemaakt kunnen worden door een beheerder, of als de beheerder meekijkt bij een gebruiker. Hiertoe is het mogelijk om een "ticket-PINcode" in te stellen (feitelijk een wachtwoord). De mogelijkheden zijn als volgt:

  • Als er geen ticket-PIN-code is ingesteld, dan mag elke gebruiker tickets aanmaken via Help -> ticket aanmaken.
  • Als er een ticket-PIN-code is ingesteld, dan mag er pas een ticket worden aangemaakt als die PIN-code is ingevoerd, maar een gebruiker met de permissie beheer/tickets hoeft geen PIN-code in te voeren.
  • Als de ticket-PIN-code is geblokkeerd, dan mag alleen een gebruiker met de permissie beheer/tickets een ticket invoeren.

PIN-code instellen

  1. Kies een ticket PIN-code (een wachtwoord; gebruik iets dat je niet elders ook gebruikt).
  2. Bepaal de md5-hash van die PIN-code, bijvoorbeeld op http://www.md5.net/md5-generator/ ; de md5-hash van de PIN-code appel is 3dcb8a092a0a00b594a145624c6a0709.
  3. Voeg de volgende code toe aan de finish() functie van de adaptatie:
       import sys
       if "desktop" in sys.modules:
          pin = "3dcb8a092a0a00b594a145624c6a0709"
          from desktop import bugreport
          bugreport.bugreport_pincode = pin
    

PIN-code opheffen

Om de PIN-code op te heffen zodat iedereen weer tickets via OpenAC in kan dienen, stel de PIN-code in op de speciale Python-waarde None (of verwijder dat stukje code waar de pincode wordt ingesteld).

PIN-code blokkeren

Om te blokkeren, zodat het onmogelijk is om een correcte PIN-code in te voeren en om zo te voorkomen dat gebruikers tickets kunnen indienen tenzij ze de permissie beheer/tickets hebben, stel de PIN-code in op de speciale Python-waarde False, bijvoorbeeld zo:

   import sys
   if "desktop" in sys.modules:
      from desktop import bugreport
      bugreport.bugreport_pincode = False

Ticket Uitbreiden

Als de switch developer aanstaat, dan zijn er binnen OpenAC nog enkele extra mogelijkheden in het dialoogje ticket aanmaken...

  • Je kan een ticket-nummer invoeren bij Ticket #. Dan maak je geen nieuw ticket aan, maar voeg je iets toe aan een bestaand ticket. Dat kan zijn commentaar, of een nieuwe log of screenshot, of je kunt de status van het ticket veranderen.
  • Door een status te kiezen in de drop-down naast Ticket # (alleen relevant als je een ticket aanpast en dus een ticket-nummer hebt ingevuld) kan je tickets sluiten met de opgegeven reden. Meestal kiest men invalid voor lokale niet-OpenAC tickets die zijn afgehandeld, en fixed voor OpenAC tickets die zijn gedaan.

Ticket Workflow

De OpenAC-beheerder wordt geacht om de tickets van het AC die in triage staan, te volgen en ze af te handelen (indien geen "echt" OpenAC ticket) of door te sturen naar status new.

Tickets die zijn aangemaakt door medewerkers in het AC beginnen in toestand triage. Daarvandaag kunnen ze het volgende pad bewandelen:

  • triage -> closed als het in het AC is opgelost,
  • triage -> new als de OpenAC beheerder in het AC het ticket heeft bekeken en de uitleg voldoende is voor de FENAC om ermee aan de slag te gaan,
  • new -> triage als er overgebleven vragen vanuit de FENAC zijn, of er is een fix voorgesteld waar het AC op moet reageren,
  • new -> assigned als het ticket aan iemand is toegewezen; bijzonder is de stapel, wat betekent dat het als niet-persoonsgebonden wordt beschouwd en ook niet urgent,
  • assigned -> accepted betekent meestal dat een medewerker met het ticket aan de slag is of gaat,
  • closed betekent dat het ticket wat de FENAC betreft is afgehandeld.

Ticket Markup

Als je screenshots aan een ticket hangt, dan kan je ze in commentaar zichtbaar maken met deze code in het commentaar van het ticket:

[[Image(bestandsnaam.png, 600px)]]

Hier vervang je uiteraard bestandsnaam.png met de bestandsnaam die je hebt aangehangen; liefst PNG, JPG, of in extremis BMP. De 600px schaalt het beeld tot 600 pixels breed, dan is het goed te zien zonder enorm groot te zijn (als het een grote screenshot is; als je iets kleiners uitknipt kan je dit weglaten).

Ticket Attachments

Ga vooral geen screenshots in word documenten plakken om ze daarna als attachment toe te voegen. Als het enigzins kan, sla de een screenshot op als PNG en hang dat rechtstreeks aan het ticket.

Last modified 7 years ago Last modified on Jan 27, 2017 2:01:40 PM

Attachments (1)

Download all attachments as: .zip