wiki:Documentatie/Beheerder/Modules/NOAH

NOAH-koppeling

OpenAC heeft een bi-directionele koppeling met Noah. Bi-directioneel wil zeggen dat OpenAC zowel gegevens naar Noah stuurt (patiëntnummer) als gegevens van Noah ontvangt. De koppeling bestaat uit een aantal onderdelen:

  • OpenAC 2 en Noah
  • OpenAC 3 en Noah
  • Driver model
  • Visualisatie metingen
  • Meetgegevens gebruiken in correspondentie, recepten e.d.

OpenAC 2 en Noah

Vanuit elk regulier OpenAC 2 dossier kan Noah worden opgestart. Hierbij wordt het patiëntnummer aan Noah doorgegeven. Het OpenAC patiëntnummer wordt opgeslagen in de Noah-database.

OpenAC 3 en Noah

OpenAC 3 luister naar alle metingen die met Noah modules worden uitgevoerd. Alle binnenkomende metingen worden in de OpenAC database opgeslagen. Conceptueel ziet deze koppeling er als volgt uit:

Links staan drie Noah meetmodules. Dit zijn de modules waar daadwerkelijk mee wordt gemeten. Elke meting wordt via de Noah Server opgeslagen in de Noah database.

De Noah Server is met een web service gekoppeld aan de OpenAC 3 server. Hiervoor is een WSI (Web Services Integration) licentie nodig. Alle metingen uit Noah meetmodules worden met de web service doorgegeven aan OpenAC 3 en opgeslagen in de OpenAC database. Hierdoor komen de metingen beschikbaar in het OpenAC dossier.

Driver model

Sinds versie 2.014 heeft OpenAC voor alle gekoppelde meetsoftware een genormaliseerd driver model. Via het driver model kunnen metingen van elk meetpakket worden vertaald naar elk ander meetpakket. Eldege kan worden vertaald naar Decos, Decos naar Noah etc. Hierdoor is het technisch mogelijk om metingen afkomstig uit niet-Noah modules te converteren naar Noah en via een koppeling aan te bieden aan Noah. Dit kan van pas komen bij migraties.

In OpenAC handmatig ingeklikte metingen worden intern opgeslagen in het Noah XML-formaat.

Visualisatie metingen

Door het genormaliseerde driver model maakt het niet uit met welke meetsoftware een meting is gemaakt, de visuele representatie in OpenAC is altijd gelijk. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een meting in het dossier.

Sinds versie 2.014 ondersteunt OpenAC alle KKAU meetsymbolen. Ook vanaf deze versie kan OpenAC metingen in volledig scherm laten zien en kunnen meerdere metingen in één diagram worden afgebeeld: de zogenaamde overlay functie.

OpenAC 3

Er is een begin gemaakt met visualisatie van metingen in OpenAC 3

In een web browser kunnen we de metingen zo mooi maken als we zelf willen.

Meetgegevens gebruiken in correspondentie, recepten e.d.

Meetgegevens kunnen o.a. worden gebruikt in correspondentie met de OpenAC mail merge functie. Sjablonen kunnen naar eigen smaak en wensen worden ingericht.

Ook in recepten kunnen de meetgegevens worden overgenomen.

Last modified 7 years ago Last modified on Mar 28, 2017 5:21:55 PM

Attachments (6)

Download all attachments as: .zip