Reguliere 2-daagse cursus zintuigonderzoek voor de JGZ (CZOJ)

De FENAC organiseert een aantal keren per kalenderjaar een tweedaagse cursus zintuigonderzoek voor de JGZ. Na het volgen van deze CZOJ-cursus (voorheen aangeboden door de SAO) bent u in staat om zelfstandig een gehoor- en visusonderzoek te verrichten bij kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Geplande cursusdata vind u in de Opleidingsagenda. Daar vind u ook de cursusinformatie en het aanmeldformulier.

 

Leeropbrengst

Een goed gehoor en een goede visus zijn van groot belang voor de ontwikkeling en het optimaal functioneren van een kind. Na het volgen van deze bijscholing:

  • bent u in staat om zelfstandig op een gestandaardiseerde manier een gehoor- en visusonderzoek te verrichten bij kinderen vanaf ca. 4 jaar;
  • heeft u inzicht verkregen in veel voorkomende pathologie; en
  • kunt u het resultaat van het onderzoek beoordelen in verband met eventuele verwijzing.

 

Doelgroep en cursusinhoud
De cursus Zintuigonderzoek JGZ is bedoeld voor iedereen die zich in de Jeugdgezondheidszorg bezighoudt met de uitvoering van gehoor- en/of visusonderzoek. De cursus omvat één dag gewijd aan de theorie en praktijk van het gehooronderzoek en één dag gewijd aan de theorie en de praktijk van het visusonderzoek. Beide dagen worden afgesloten met een theorietoets. Ter voorbereiding ontvangen cursisten 3 weken voor de start van de cursus de syllabus inclusief een leerwijzer.

 

Praktische informatie

  • Per cursus is plaats voor maximaal 20 en minimaal 14 deelnemers.
  • De cursus wordt gegeven in Utrecht.
  • Deelnamekosten (incl. studiemateriaal, toetsing, koffie/thee en lunch): € 575,- voor de tweedaagse cursus. Eén dag volgen is ook mogelijk, de kosten zijn dan € 325,-.

 

Inschrijving
Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding. Deelnemers kunnen zich ook inschrijven voor alleen het gehoorgedeelte of alleen het visusgedeelte. Lees voor inschrijving de Algemene voorwaarden.
Binnen enkele weken na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving. Is de cursus volgeboekt, dan ontvangt u hiervan ook bericht. Wanneer door onvoldoende aanmeldingen de cursus niet doorgaat, krijgt u hiervan ca. 4 weken voor de start van de cursus bericht en wordt het reeds betaalde cursusgeld teruggestort.

 

Contact
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen FENAC Opleidingen
T 030 - 2769902   E opleidingen@fenac.nl