Reguliere 2-daagse cursus zintuigonderzoek voor de JGZ (CZOJ)

Op 18 en 19 april 2018 organiseert de SAO weer een tweedaagse cursus zintuigonderzoek voor de JGZ. Na het volgen van deze cursus bent u in staat om zelfstandig een gehoor- en visusonderzoek te verrichten bij kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Voor informatie en aanmelden kunt u de documenten downloaden uit het vak "Bijlagen", zie rechterkolom.

 

Leeropbrengst

Een goed gehoor en een goede visus zijn van groot belang voor de ontwikkeling en het optimaal functioneren van een kind. Na het volgen van deze bijscholing:

  • bent u in staat om zelfstandig op een gestandaardiseerde manier een gehoor- en visusonderzoek te verrichten bij kinderen vanaf ca. 4 jaar;
  • heeft u inzicht verkregen in veel voorkomende pathologie; en
  • kunt u het resultaat van het onderzoek beoordelen in verband met eventuele verwijzing.

 

Doelgroep en cursusinhoud
De cursus Zintuigonderzoek JGZ is bedoeld voor iedereen die zich in de Jeugdgezondheidszorg bezighoudt met de uitvoering van gehoor- en/of visusonderzoek. De cursus omvat één dag gewijd aan de theorie en praktijk van het gehooronderzoek en één dag gewijd aan de theorie en de praktijk van het visusonderzoek. Beide dagen worden afgesloten met een theorietoets. Ter voorbereiding ontvangen cursisten 3 weken voor de start van de cursus de syllabus inclusief een leerwijzer.

 

Praktische informatie

  • Per cursus is plaats voor maximaal 24 en minimaal 14 deelnemers.
  • De cursus wordt gegeven in Utrecht.
  • Deelnamekosten (incl. studiemateriaal, toetsing, koffie/thee en lunch): €575,- voor de tweedaagse cursus. Eén dag volgen is ook mogelijk, de kosten zijn dan €325,-.

 

Inschrijving
Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding. Deelnemers kunnen zich ook inschrijven voor alleen het gehoorgedeelte of alleen het visusgedeelte.
Binnen enkele weken na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving. Is de cursus volgeboekt, dan ontvangt u hiervan ook bericht. Wanneer door onvoldoende aanmeldingen de cursus niet doorgaat, krijgt u hiervan ca. 4 weken voor de start van de cursus bericht en wordt het reeds betaalde cursusgeld teruggestort.

 

Informatie
In de brochure vindt u uitgebreidere informatie en een gedetailleerd programma. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Dr. N. van Son via het secretariaat van de SAO.
T 030 - 2769902   E info@fenac.nl