wiki:Documentatie/Beheerder/Schermen/Instellingen

Instellingen

In dit scherm vindt u diverse instellingen voor OpenAC.

U geeft hier bovendien aan welke instellingen voor alle gebruikers gelijk moeten zijn. Deze worden opgeslagen in de database. Alle overige instellingen worden 'lokaal' opgeslagen. Dit betekent:

  • Normaal gesproken in Application Data voor de Windows-gebruiker.
  • Optioneel kunt u in Program Files\OpenAC een mapje .openac aanmaken. Als deze map bestaat, wordt de configuratie niet per gebruiker opgeslagen, maar per OpenAC-installatie.

De instellingen worden in een map (soms .openac, soms een centraal-ingestelde directory, soms in de lokale data van de gebruiker) opgeslagen. In diezelfde directory worden log-bestanden opgeslagen. Om makkelijke toegang tot deze map te verkrijgen, is er de knop Open configuratiedirectory (sinds v2.002) die de desbetreffende plek opent in de file manager (Explorer). Dit kan handig zijn om zowel de configuratie te bekijken, als de logfiles na te kunnen zenden aan FENAC ICT.

De instellingen zijn ingedeeld in "groepen", om gerelateerde instellingen bij elkaar in het scherm te houden. Hieronder worden verschillende groepen gedetailleerd besproken.

Algemeen

Dit zijn algemene instellingen voor de adaptatie en voor het inloggen. Kies een locatie om standaard in te stellen na inloggen (alleen als de adaptatie er meerdere heeft: dat is dan het drop-down lijstje in het startscherm). Netnummer is het telefoon-netnummer, inclusief voorloop-nul.

Het vinkje Planlijsten bij opstarten zorg ervoor dat, na het inloggen, onmiddelijk het scherm Planlijsten geopend wordt en dat daarnaar gewisseld wordt. Als het vinkje uit staat, dan wordt gewoon het startscherm geopend.

AFAS

Afsluitdata

Onder afsluitdata vinden we datums in het verleden (afsluitdata) en in de toekomst (projectiedata). Die in het verleden geven een historische grens aan: voor, of op, de afsluitdatum mag iets niet. Bijvoorbeeld verrichtingen invoeren kan niet meer voor bezoeken / behandeldagen op of voor de afsluitdatum.

De verschillende afsluitdata hebben meer uitleg in de tooltip staan van elk veld.

De projectiedata worden vooruitgerekend. Na de projectiedatum kan iets niet. Zo worden de roosters alleen uitgerekend tot en met de projectiedatum. Daarna zijn de roosters niet meer te vertrouwen. Het is verstandig om regelmatig de projectiedatum op te schuiven of automatische roosterhorizon in te stellen in de module-parameters van d040_behandeling.

Agenda

Dit zijn alleen weergave-opties voor de agenda. Ze hebben geen effect op de werking ervan.

Audiologicx

Bestandslocaties

CANG

CQI

Vul hier het email-adres in dat als afzender wordt meegegeven in de CQI-emails. Dit kan een medewerker zijn die belast is met het afhandelen van vragen over de CQI, or een noreply-adres zoals in dit voorbeeld.

DECOS

Desktop

Dit onderdeel van de instellingen beïnvloedt de weergave van OpenAC op het scherm.

De volgende instellingen zijn beschikbaar:

  • Lettergrootte Indien 0 (nul) is ingevuld, gebruikt OpenAC de standaard letter van Windows. Dit is de default. Indien een getal groter dan 6 (zes) is ingevuld, gebruikt OpenAC dat als lettergrootte. Grotere getallen geven grotere letters. In principe is dit een punt-grootte, 10 punts letters zouden "normale" grootte hebben.
  • Meldingen weg Het meldingen-blad onderaan in het OpenAC window klapt open als er meldingen zijn, en klapt ook weer automatisch dicht. Met deze instelling wordt aangegeven hoeveel seconden de meldingen zichtbaar blijven voordat het automatisch dichtklapt. Als het meldingen-blad handmatig is opengeklapt, dan wordt deze instelling niet gebruikt.
  • Popup positie onthouden OpenAC kent allerlei pop-up windows, zoals de signaleringen, of de parameters voor rapportages, samenvoegvelden, enzovoorts. In principe worden die pop-up windows in het midden van het scherm getoond (zie ook instelling Popup voorkeurspositie). Als je zo'n window versleept, verschijnt het de volgende keer toch weer in het midden van het scherm. Als de instelling popup positie onthouden aangevinkt is, opent OpenAC de pop-up op de plaats waar het (de vorige keer) heen gesleept is. Dit is vooral handig op grote schermen of multi-monitor opstellingen, waar je pop-ups op een bepaalde plek wilt krijgen.
  • Popup voorkeurspositie In principe opent OpenAC pop-up windows in het midden van het scherm (maar zie ook instelling popup positie onthouden, in welk geval je een window kunt slepen en daarna komen ze terug op dezelfde plek). Dat is in sommige opstellingen -- vooral multi-monitor -- niet handig. Vul dan een positie in, in de vorm x,y. Daarbij is 0,0 meestal linksboven op de meest linker monitor, maar het hangt ook af van hoe je de monitors hebt geconfigureerd en welke het primaire beeldscherm is. Met 100,0 worden pop-ups standaard 100 pixels naar rechts opgeschoven, en met 100,200 worden ze 100 pixels naar rechts en 200 pixels naar beneden geschoven. Experimenteer een beetje.

Factureren

Grouper

Herinneringen

Hoortoestellendatabase

Hier kunnen de gebruikersnaam (ac) en wachtwoord (verstrekt door PACT) voor toegang tot de landelijke hoortoestellendatabase worden ingevuld. Deze komen ook tevoorschijn bij het uitwisselen met de hoortoestellendatabase.

Voor meer informatie, zie het script en het beheerscherm voor hoortoestellen.

Klachtregistratie

Medewerkers

OpenAC Server

Pager

De "pager" is een onderdeel dat het openen van het dossier versnelt. Hierdoor worden niet alle behandelingen, of behandeldagen, of andere boxjes in het dossier opgehaald, maar alleen een "pagina". De instellingen in deze groep geven aan hoe om te gaan met pagina's:

  • Aantal subentries Dit is het aantal subentries (behandelingen, behandeldagen, enz.) dat in een keer opgehaald wordt. Er wordt altijd een pagina-vol opgehaald als het dossier wordt geopend; daarna wordt steeds een volgend X-aantal erbij gehaald. Bij een klein aantal (zeg 5) worden dossiers in kleine blokje ingelezen; bij een groot aantal (bijvoorbeeld 100) worden de meeste dossiers volledig ingelezen en alleen hele grote dossiers krijgen nog een linkje om meer gegevens in te lezen.

De interactie met de switch gebruik-kolom-sparen is als volgt:

  • Kolom sparen aan en aantal subentries bij pager-instellingen op een hoog aantal. Je ziet eenmalig een blok met pager-gegevens onder het zorgtraject waarin staat aangegeven welke items nog niet zijn geladen. Dat voorkomt dat men denkt dat afspraken, bezoeken e.d. "weg" zijn. Nadat het zorgtraject is geopend verdwijnt het blok met pager-instellingen en worden alle items geladen en getoond.
  • Kolom sparen aan en aantal subentries bij pager-instellingen op een laag aantal. Initieel worden alleen de zorgtrajecten afgebeeld en elk zorgtraject heeft een blok met pager-gegevens. Als een zorgtraject wordt geopend worden de eerste x-items geladen. Het pager-blok verdwijnt als alle items geladen zijn.
  • Kolom sparen uit en aantal subentries bij pager-instellingen op een hoog aantal. Alle items uit het dossier worden in kaartweergave getoond en je ziet geen pager-blokken.
  • Kolom sparen uit en aantal subentries bij pager-instellingen op een laag aantal. Alleen de eerste x-items worden getoond en je ziet een pager-blok als het aantal items groter is dan x. Als alle items zijn geladen verdwijnt het pager-blok.

SBVZ

SMTP

VECOZO

Versiebeheer

Last modified 7 years ago Last modified on Feb 20, 2017 11:59:08 AM

Attachments (8)

Download all attachments as: .zip