wiki:Documentatie/Manager/Rapportages/Monitor/Annuleringen

Annuleringen

module r080_annuleringen

Dit is een overzicht van alle in OpenAC geregistreerde annuleringen over een opgegeven periode.

Deze documentatie geldt voor de annuleringenrapportage vanaf OpenAC v2.100

Rapportageparameters

Bij het opvragen van de rapportage worden de volgende gegevens gevraagd (tussen haakjes staan de namen van de parameters voor script-gebruik):

  • Periode vanaf (noshow_vanaf_datum) Begindatum van de periode. Bezoeken en afspraken op deze datum of later worden meegenomen in de rapportage.
  • t/m (noshow_tot_datum) Einddatum van de periode. Bezoeken en afspraken tot en met deze datum worden meegenomen in de rapportage.
  • Alleen reguliere trajecten (noshow_alleen_regulier) Indien aangevinkt, worden alleen reguliere (AP) trajecten meegenomen in de rapportage. Anders worden alle soorten behandelingen (ook AWBZ, tinnitus, of anders) meegenomen.
  • AGB-locatie (noshow_agb) Dit zijn de beschikbare AGB codes voor de gekozen adaptatie. Kies een van de AGB codes -- de default is de AGB code waarmee is ingelogd. Alleen behandelingen behorend bij de gekozen AGB-code worden meegeteld (zie ook alleen locatie).
  • Alleen locatie (noshow_alleen_locatie) Alleen bezoeken en afspraken van de gekozen locatie (een van de locaties die in het startscherm gekozen kunnen worden) worden meegeteld. Let op dat de combinatie AGB en locatie niet gecontroleerd wordt op zinvol-zijn. Indien geen locatie wordt gekozen, worden alle locaties van de geselecteerde AGB-code gebruikt.
  • Alleen diagnose (noshow_alleen_diagnose) Alleen behandelingen meenemen met het opgegeven gebied (meestal gehoor, of spraak/taal). In het dossier is dat te zien als zorgvraag.

Rapportagebladen

De volgende gegevens worden gepresenteerd, in aparte tabbladen van de rapportage:

  • annuleringen totaal: de totale aantallen per soort annulering en per maand. Dit telt afspraken en bezoeken. Een afspraak kan meerdere activiteiten bevatten. Voor elke soort annulering, wordt het aantal afspraken dat geannuleerd is, getoond, samen met het percentage annuleringen van dat soort en het percentage van alle mogelijke contacten (bezoeken, afspraken en annuleringen) dat op deze wijze is geannuleerd.
    Hier zien we bijvoorbeeld dat er drie (5) annuleringen zijn gedaan door het AC in de maand februari 2016. Dat is 1.8% van de annuleringen in die maand (meestal zijn de verplaatst-door-patient in de meerderheid). 0.4% van alle mogelijke contacten is in die maand op deze wijze (annulering door AC) geannuleerd.
    Onderaan de tabel zien we de totale tellingen -- in aantal afspraken en bezoeken -- waarop de percentages zijn gebaseerd. Er zijn 956 afspraken en bezoeken in die maand, en 278 annuleringen, totaal 1234 mogelijke contacten. Ze zijn de 5 annuleringen door het AC 0.4% van de 1234 mogelijke contacten. Voor de NVZB (de rijen bij zonder-bericht) annuleringen geldt dat 84 keer de patient niet is komen opdagen; dat zijn 6.8% van alle mogelijke contacten.
  • NVZB per activiteit: het aantal keer niet verschenen zonder bericht per agenda-activiteitcode. Hier wordt zowel het totaal aantal afspraken als het aantal annuleringen en het percentage weergegeven. Dit tabblad telt activiteiten; omdat er meerdere activiteiten per afspraak of bezoek kunnen zijn, zijn de getallen op dit blad niet te vergelijken met het blad annuleringen totaal, behalve dat je weet dat de activiteiten verdeeld zijn over de bezoeken en afspraken die geteld zijn op het andere tabblad (omdat het om NVZB gaat, weer je dat het in februari 2016 om 84 geplande afspraken gaat).

    Hier zien we dat 30 min vv/vvt niet is geannuleerd, maar in de maand februari 2016 1 annulering was voor de activiteit BK. Er waren 5 BKs gepland die niet zijn geannuleerd, dus 16.7% (1 op de 6 totale BKs) is geannuleerd. Als alle afspraken wel verschijnen (zoals 30 min vv/vvt), is het percentage 0%. Als in een maand de activiteit helemaal niet is gepland dan blijft de cel leeg.
  • NVZB per patiënt: een overzicht van alle patiënten met een NVZB. Dit kan worden gebruikt voor het versturen van NVZB-nota's.

    Dit overzicht laat patiëntnummers zien en de datum waarop de patiënt niet is verschenen. Patiënten kunnen meer dan een keer op de lijst voorkomen.

NVZB Soorten

Sommige AC's maken onderscheid tussen verschillende soorten NVZB. Als het AC daarop is ingericht, dan wordt voor elke soort NVZB een tabblad per activiteit en per patiënt gemaakt.

Merk op dat op de -per activiteit tabbladen, de totalen steeds berekend worden ten opzichte van het aantal wel-verschenen (in totaal) plus het aantal niet-verschenen-van-dat-soort. Als voorbeeld: als er NVZB-soorten niet verschenen en laat afgemeld zijn, en er bij activiteit 2PP 3 van het eerste soort, 7 van het tweede soort, en 100 afspraken zijn waar de patiënt wel is komen opdagen, dan staat er op het blad niet verschenen 3 / 103, en op het blad laat afgemeld 7/107.

Inrichting

Het inrichten van onderscheiden NVZB soorten gaat in twee stappen (door de OpenAC beheerder):

  • Voer in de codetabel no_showtype de te-onderscheiden soorten in. Denk hierbij aan niet verschenen of laat afgemeld. Merk op dat er ook andere soorten annuleringen zijn, die intern door OpenAC gebruikt worden (bijvoorbeeld verplaatst-patient.
  • Maak van de module-parameter no_show_types een dictionary met codes en omschrijvingen; de opgegeven codes worden als tabblad toegevoegd aan deze rapportage, met de opgegeven omschijving als tabblad-naam.
Last modified 7 years ago Last modified on Mar 24, 2017 1:53:18 PM

Attachments (5)

Download all attachments as: .zip