Voorlichtingsmateriaal Bestellen

Op deze pagina kunt u terecht voor brochuresDVD's, en andere artikelen, o.a. boekjes en posters bestellen.

 

 

Brochures
Taal- en spraakproblemen bij kinderen

Informatie over taal-/spraakproblemen bij kinderen. Bevat adviezen over hoe het kind geholpen kan worden.

23 pagina's

Prijs: € 2,00
Het Audiologisch Centrum

Informatie over onderzoek, diagnostiek, revalidatie en begeleiding bij gehoorproblemen en taal-/spraakproblemen bij volwassen en kinderen.

14 pagina's

Prijs: € 2,00
Horen met één oor

Informatie over voordelen van horen met twee oren en de gevolgen van horen met één oor. Ook worden adviezen gegeven bij eenzijdige slechthorendheid. Gericht op zowel kinderen als volwassenen.

14 pagina's

Prijs: € 2,00
Kinderen en slechthorendheid

In deze brochure vindt u informatie over het ontstaan en de gevolgen van slechthorendheid.
Naast tips voor ouders, staan er ook tips in voor leerkrachten en leidsters van een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf en andere mensen met wie uw kind te maken krijgt. Uiteraard zijn de tips voor ouders ook handig voor anderen.

32 pagina's

(De drie voormalige brochures:
- Kinderen met hoortoestellen
- Slechthorende peuters
- Een slechthorende leerling in het regulier onderwijs
zijn opgegaan in deze nieuwe brochure.)

Prijs: € 2,00
Kinderen met een tijdelijk verminderd gehoor

Informatie over kinderen met een tijdelijk verminderd gehoor. Welke gevolgen kan dit hebben voor de ontwikkeling van het kind? Daarnaast worden adviezen gegeven aan ouders/verzorgers en leerkrachten.

18 pagina's

Prijs: € 2,00
Kinderen met luisterproblemen

Informatie over omgang met kinderen die moeite hebben met verstaan, ondanks een normaal gehoor

21 pagina's

Prijs: € 2,00
Plots- en laatdoof

Informatie over plotseling of op latere leeftijd doof worden. Wat zijn de gevolgen voor thuis, werk en andere sociale situaties? Welke ondersteuning kan het Audiologisch Centrum bieden?

11 pagina's

Prijs: € 2,00
Slechthorendheid en werk
sh en werk

Informatie over slechthorendheid en wat dit betekent voor de werksituatie. Ook wordt het vinden en behouden van werk besproken.

22 pagina's

Prijs: € 2,00
Technische hulpmiddelen voor slechthorenden
technische hulpmiddelen

Informatie over hulpmiddelen voor slechthorenden. De werking van de verschillende hulpmiddelen wordt uitgelegd. Ook worden de voor- en nadelen besproken.

15 pagina's

Prijs: € 2,00
Tinnitus (oorsuizen)

Informatie over oorsuizen. Wat is tinnitus? Hoe leer je er mee omgaan? Wat kan het Audiologisch Centrum doen?

15 pagina's

Prijs: € 2,00
Vervolg Brochures
Tips voor hoortoestelgebruikers

Informatie voor mensen die voor het eerst een hoortoestel krijgen. Informatie over aanschaf, hoe werkt het, het wennen, oplossen van problemen, onderhoud en gebruik.

19 pagina's

Prijs: € 2,00
Uw baby hoort niet goed, wat nu?

Informatie voor ouders van pasgeboren baby's waarbij de diagnose blijvende slechthorendheid is gesteld na de vroege screening.

15 pagina's

Prijs: € 2,00
Verstandelijk beperking en slechthorendheid

Deze brochure is bedoeld voor ouders en familieden van mensen met een verstandelijk beperking. En ook voor leerkrachten en begeleiders. Het geeft informatie over slechthorendheid en de invloed hiervan op het dagelijks leven. Ook staan er handige tips in.

18 pagina's

Prijs: € 2,00
Diversen
FENAC Audiogram A3

Een dubbelzijdig audiogram met getekende voorbeelden van dagelijkse geluiden. Dit audiogram kan bijvoorbeeld gebruikt worden om meer inzicht te geven in soort en mate van gehoorverlies. Voor het A3 formaat geldt een minimale afname van 10 stuks.

Prijs: € 1,50
FENAC Audiogram A4

Een dubbelzijdig audiogram met getekende voorbeelden van dagelijkse geluiden. Dit audiogram kan bijvoorbeeld gebruikt worden om meer inzicht te geven in soort en mate van gehoorverlies.

Prijs: € 0,50
FENAC Bannerpen

Tips voor gesprekken waarbij één van de personen slechthorend is. De tips bevinden zich ingerold in de pen en kunnen bij gelegenheid worden uitgerold. Aan de ene zijde tips voor de slechthorende zelf, aan de andere kant van dezelfde banner tips voor diegene die een gesprek aangaat met een slechthorende.

Minimale afname per bestelling: 10. Op iedere 50 pennen wordt een korting van €7,50 gerekend. U ziet dit terug op de uiteindelijke factuur, niet op de automatisch gegenereerde pakbon.

Prijs: € 10,00
FENAC Hoorwaaier Gebruik van het hoortoestel

Informatie over het gebruik van het hoortoestel. Ook geschikt voor mensen die te maken hebben met hoortoestelgebruikers.

16 pagina's

Prijs: € 1,95
Muis in je oor

Een voorleesboekje voor kinderen van 4 tot 10 jaar om zowel bij kinderen als volwassenen meer begrip te kweken voor slechthorendheid.

66 pagina's

Prijs: € 7,50
DVD's
DVD Sorry,wat zeg je?

Voorlichtingsfilm voor iedereen die te maken krijgt met slechthorendheid en slechthorenden. Ondertiteling: Nederlands, Engels, Marokkaans-Arabisch en Turks. Volledige ondertiteling mogelijk voor slechthorende kijkers. Voor meer informatie: www.zie-zo.nl

Anders dan in de bevestiging vermeld is deze prijs inclusief administratie- en verzendkosten.

Taal: Nederlands, 2007

Tijdelijk niet beschikbaar.