Op deze pagina kunt u terecht voor onze brochures en boeken.
Sinds 30 juni 2023 zijn de FENAC brochures en het Audiogram niet langer verkrijgbaar op papier. De brochures zijn wel digitaal beschikbaar, evenals het Audiogram (A4 formaat). U kunt deze hieronder gratis downloaden.
Het voorleesboek “Muis in je oor” en de Hoorwaaier kunt u hieronder bestellen via onze webshop.
Informatie over taal-/spraakproblemen bij kinderen. Bevat adviezen over hoe het kind geholpen kan worden.
23 pagina's
Een dubbelzijdig audiogram met getekende voorbeelden van dagelijkse geluiden. Dit audiogram kan bijvoorbeeld gebruikt worden om meer inzicht te geven in soort en mate van gehoorverlies.
Informatie over onderzoek, diagnostiek, revalidatie en begeleiding bij gehoorproblemen en taal-/spraakproblemen bij volwassen en kinderen.
14 pagina's
Informatie over voordelen van horen met twee oren en de gevolgen van horen met één oor. Ook worden adviezen gegeven bij eenzijdige slechthorendheid. Gericht op zowel kinderen als volwassenen.
14 pagina's
In deze brochure vindt u informatie over het ontstaan en de gevolgen van slechthorendheid.
Naast tips voor ouders, staan er ook tips in voor leerkrachten en leidsters van een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf en andere mensen met wie uw kind te maken krijgt. Uiteraard zijn de tips voor ouders ook handig voor anderen.
32 pagina's
(De drie voormalige brochures:
- Kinderen met hoortoestellen
- Slechthorende peuters
- Een slechthorende leerling in het regulier onderwijs
zijn opgegaan in deze nieuwe brochure.)
Informatie over kinderen met een tijdelijk verminderd gehoor. Welke gevolgen kan dit hebben voor de ontwikkeling van het kind? Daarnaast worden adviezen gegeven aan ouders/verzorgers en leerkrachten.
18 pagina's
Informatie over omgang met kinderen die moeite hebben met verstaan, ondanks een normaal gehoor
21 pagina's
Informatie over plotseling of op latere leeftijd doof worden. Wat zijn de gevolgen voor thuis, werk en andere sociale situaties? Welke ondersteuning kan het Audiologisch Centrum bieden?
11 pagina's
Informatie over slechthorendheid en wat dit betekent voor de werksituatie. Ook wordt het vinden en behouden van werk besproken.
22 pagina's
Informatie over hulpmiddelen voor slechthorenden. De werking van de verschillende hulpmiddelen wordt uitgelegd. Ook worden de voor- en nadelen besproken.
15 pagina's
Informatie over oorsuizen. Wat is tinnitus? Hoe leer je er mee omgaan? Wat kan het Audiologisch Centrum doen?
15 pagina's
Informatie voor mensen die voor het eerst een hoortoestel krijgen. Informatie over aanschaf, hoe werkt het, het wennen, oplossen van problemen, onderhoud en gebruik.
19 pagina's
Informatie voor ouders van pasgeboren baby's waarbij de diagnose blijvende slechthorendheid is gesteld na de vroege screening.
15 pagina's
Deze brochure is bedoeld voor ouders en familieden van mensen met een verstandelijk beperking. En ook voor leerkrachten en begeleiders. Het geeft informatie over slechthorendheid en de invloed hiervan op het dagelijks leven. Ook staan er handige tips in.
18 pagina's
Informatie over het gebruik van het hoortoestel. Ook geschikt voor mensen die te maken hebben met hoortoestelgebruikers.
16 pagina's
Een voorleesboekje voor kinderen van 4 tot 10 jaar om zowel bij kinderen als volwassenen meer begrip te kweken voor slechthorendheid.
66 pagina's